II. Vær hilset alenemor


Akkurat når Kvinnekongen mistenkes for kun å komme med meta, kommer hun med nano:

Du har altså skaffet deg en nettsnekke. Du er på vei for å hente din Joda 24. Lungene dine sprenger av lykke, eventyrlyst og stolthet over din kjære nye vessel. Om ikke lenge vil du oppdage at dere er ett og at skutas bevegelser er naturlige forlengelser av dine egne. Dette = ren lykke

Unger på sjøen er en fantastisk opplevelse. Sjøen handler om repeterende rutiner og grensesetting. Unger er som oftest lidenskapelig opptatt av dette. Det blir som et spill i ekte omgivelser.

KK1
Begynn i det små. Begynn med en Joda 24. Kjekke båtær.

Hold deg kystnært
Hold deg kystnært
KK3
Tre ting du bør kunne lese ut av et sjøkart: Hvor går leia? Kryss for skjær? Hvor er badeplasssymbolene for gode forankringsalternativer?
Å slippe dreggen: Slå ut tennene, vri ankerringen rundt, så tennene forblir utslått. På forhånd må du kveile opp tauet forsvarlig i sånne meterlange favner. Tauet må ligge langt fra unger. Det kan heller ikke havne i propellen. Vær ryddig og bruk ”kuøyne” Aldri unger til hjelp her. Kast!
Å slippe dreggen: Slå ut tennene, vri ankerringen rundt, så tennene forblir utslått. På forhånd må du kveile opp tauet forsvarlig i sånne meterlange favner. Tauet må ligge langt fra unger. Det kan heller ikke havne i propellen. Aldri unger til hjelp her. Kast!
KK20
Under fart bør alltid unger ha på seg redningsvest.
KK2
Hold dere i utkanten av leia. Store skip beveger seg raskt. Ikke ligge i veien. Vær varsom om du vil krysse leia. Ta aldri sjanser. På sjøen har man god tid.

To torner i øyet

Du som alenemor vil møte to fortellinger i deg selv og andre som du bør være parat til å svare på.

 1. En kaptein uten mannskap?
 2. En kvinne til kaptein?

Den første må du svare med å vise til din lange erfaring som alenemor og multitasker. Den andre er lettere og vanskeligere. Sjøen er nemlig et sosialt sted. Skal du inn til en brygge eller et sted der det allerede ligger båter fortøyd er det helt vanlig å be om hjelp. Siden du er kvinne (og alenemamma, sikle) kommer sjømenn til å si til deg med glimt i øyet at de hjelper deg fordi du er en kvinne. De kommer kanskje til å ordlegge seg på denne måten: ”Hadde du vært en mann, hadde det ikke vært mye hjelp å få, vet du. (blunk, blunk)». Dette skal du svare på denne måten: ”For å quote kvinnekongen: ”På sjøen hjelper vi hverandre, ferdig med det.” Sånn har det alltid vært og sånn bør det alltid være.” For det er nemlig sant og det er det som er så fint!

PS! Lær deg halvstikk og kjærringknute med halvstikk. Øv med skolissa.

Reklamer

6 kommentarer om “II. Vær hilset alenemor

 1. 24 fot er bra – unger på sjøen er bra! Hadde akkurat 3 uker ferie selv med mine i 24 fot, men med seil…. Totalt konge!
  Alenemammaer på sjøen liker vi single fedre…. Får bare håpe våre veier krysses så vi kan blunke og flørte en gang da…… *lol* 😉

 2. Imponerende!

  Min to-åring kaller seilebåter konsekvent for ‘feilebåt’, men vi tror ikke han mener noe vondt med det! Vi klarer bare ikke la vær å fnise litt. Det ser nydelig ut å bevege seg over vannet uten motorlyd. Og på mange måter ser det ut som litt mer ekte båtliv. Men tøff-tøff lyden er jo ganske herlig den også : )

  Dette er bare begynnelsen. Mulighetene er mange. So long, sailor…

 3. Både på sjøen og på fjellet hjelper man hverandre, kvinner som menn – det er ingen grunn til ikke å gjøre det ellers, også.

  Som alenemamma virker du kanskje mindre attraktiv på kjønnsmarkedet – kanskje. Er du i slutten av tyveårene og oppover virker det enda verre – kanskje.

  Som kaptein kan du jo speide etter multitaskende menn, eller hur? Du klarer deg vel, uansett – så hvorfor bekymre seg? Ikke fall i arketypenes grav, du som er konge – eller dronning – alt ettersom.

 4. Vi har i alle fall har fått et godt svar på spørsmålet ‘Hvor i all verden treffer man menn?’ -som mange lurer på i følge damebladene og diverse nettsider. : )

  Dersom man hiver seg på sjøen burde det være veldig gode muligheter. Og flørting i skjærgården må da være en av de bedre sommerplanene man kan legge opp til?

  Pekefinger: Ingen får meg på kroken ved å plassere meg utenfor sjøens kameraderiskab. Det finnes langt bedre flørtetaktikker enn å referere til mitt kjønn som hjelpesløst.

  I min omgangskrets gjør aleneforeldre det like bra på ‘kjønnsmarkedet’ som andre barnløse. Både mht uformelle og formelle forhold 😉

  Diskusjonen om det beste for en alenemamma er en alenepappa, har dog hevet debatttemperaturen hos oss et par ganger. De fleste av mine venninner vil ha en operativ alenepappa som vet hva det vil si å ha barn og hvilke prioriteringer det krever. Refleksjoner som er gjort etter forhold hvor den ene har vært barnløs. Jeg har et digert nettverk av alenemødre (og som har vært det oppgjennom tyvårene). Sannheten er at ingen av disse har etablert seg med alenefedre, før nå i det siste. Men i løpet av tiåret som har gått, har mange barnløse menn imponert som bonusfedre i vår omgangskrets.

  Det viktigste er å anerkjenne at man har en fullbåren familie uten en bonuspappa og jeg tar stor ‘pride’ å utfordre meg selv på dette området.

  Jeg er allerede i gang med å planlegge neste båttur 🙂

 5. Nå skulle jeg akkurat til å sable ned din «analyse» av retoriske grep i «feminismedebatten». Men så klikket jeg videre inn på bloggen din, og oppdaget at du som jeg har en joda 24 tur, av sen 70-modell. Da ble jeg langt vennligere innstilt, og dropper drittslenginga, for denne gang…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s