Tiromancino – Per Me E’ Importante


I påsken suste min nabo og jeg Monaco-San Remo i en temmelig diger Alfa Romeo. På flere punkter langs denne ruten var det veiarbeid. Dette ble understreket på denne udiskutable måten: MEN AT WORK.

Dette ble jo selvsagt noe jeg kom til å tygge litt på. Jeg hadde glemt sertifikatet hjemme og satt på passasjersiden, slik at vi ikke ville få forsikringstrøbbel dersom uhellet skulle være ute, og derfor fikk jeg tid til å gruble på blant annet dette.

MEN AT WORK. Det er litt deilig. MEN. Altså ikke deg. Ikke under noen omstendighet er det du som skal ta i en spade. Og det skjer noe. Noe blir gjort. Noen jobber. Men ikke deg. Og du kan ikke engang om du hadde villet. Fint ferieinnslag.

MEN AT WORK. Velvillig, kraftfullt, tvetydningsløst. Ingen rådslaging. Ingen forhandling. Men så da? Om noen lokale kvinner så med lengsel etter arbeidslagets felleskap, spaden, øl’en i pausen. Hun kan ikke. Eller værre: Tenk om det finnes noen allerede. Noen damer med sot på bisepsen. Svetterenner nedover halsen. Blikket rettet mot stoppskiltet som skal heves mot intetanende og fremmedgjorte Alfaer. Da vil vi aldri få vite det. Vi ville jo bare fått vite det stikk motsatte.

Jeg tenkte også at trekantskiltet med spademannen under _MEN AT WORK_ skulle få på seg skjørt. Det kunne ganske enkelt fikses med en black marker og det kunne hjulpet litt, skjønner?

Da @Boaen fikk nyss om dette, tenkte hun mer på skiltmenneskene per se.

Vodpod-videoer er ikke lenger tilgjengelig.

11 kommentarer om “Tiromancino – Per Me E’ Importante

 1. I Wien har de skiftet kjønn på halvparten av skiltene, og bildene som skal oppfordre folk til å reise seg for «kvinner med barn» på undergrunnen har nå fått en versjon som tillater muligheten for at det finnes menn med barn også.

  http://wien.orf.at/stories/157727/
  (Skiltet med «Kvinne at work»(og det med damesykkelen) ble desverre kun brukt i reklamen for endringen)

  ellers takk for veldig fin blogg! 🙂 liker spesielt kombi av fantastiske kvinnekonger og god musikksmak(Jean Grae, Bahamadia, Erykah Badu ++) keep it up! 🙂

 2. Heisann Chicida!

  Takker for opplysningen. Jeg har lagret de überfantastiske bildene av de nye skiltene. Skal jeg laste dem opp i bloggen 🙂 Jeg la merke til at mannen med bebien var litt ute av seg, stemmer det? Enig?

  Og takk for godord! Kjempehyggelig! Kom gjerne med saker du synes hører hjemme her.

  Hopp innom så ofte du kan 😉

 3. hihi, ja ser ut som om han ikke var helt forberedt på den nye rollen sin 😉

  ellers; forslag til flere kvinnekonger: jeg nominerer Angela Davis!

 4. hei, av en eller annen grunn heter jeg Potenzial i kommentaren over, vet ikke hvordan det skjedde..? men ja, gleder meg 🙂

  1. Det ser ut til at dette har skjedd en kommentator til… Skrev du inn eget brukernavn? Potenzial er jo ganske lovende. Men den andre ble hetende WTF???. Det er kanskje ikke like strålende 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s