Prevensjon


Det er med stor undring at vi den dag i dag må erkjenne at vi fortsatt plundrer med en ufattelig miserabel verktøykasse når det kommer til prevensjon.

De siste årene har det lekket ut mer eller mindre diffus informasjon om de kjente og ukjente bivikninger jenter risikerer som prøvekaniner for et gigantisk konsum av hormonpreparater. Kvinnene som deltok i de første p-pille prosjektene risikerte sine liv. Mange av oss vil vel være disse kvinnene takknemlige, men disse pilotprosjektene til tross, er vi i trygge hender?

Du har vel lest brosjyren på pakken? Pillene kan ha bivirkninger som kvalme, nedsatt sexlyst, depresivitet og ømme bryster. Alvorligere bivirkninger som slag, blodpropp eller hjerteinfarkt forekommer sjeldent. Men dersom du røyker eller har hatt hjerteproblemer bør du ikke bruke hormonelle preparater. Faktisk oppfordres det til en screening for hjerteproblemer før man begynner å bruke preparatet. Er det mange av dere som er blitt tilbudt det, eller? Ikke det nei. De siste pressemeldingene på dette området avslører en sammenheng med benskjørhet og bruk av p-piller, mens vi i praksis til stadighet hører legene fortelle om de nye preparatene som virker så lokalt. Lokalt? Så hvor forsvinner hormonene? Noen av oss er jo så pertentlige og dumme at vi anser kropp og sinn som ett helhetlig system, som ikke opererer i særlig stor grad med brannmurer eller spamfiltere. Men vi er jo en gjeng urtehippier.

According to an article in U.S. News and World Report, 90 percent of women who want to avoid pregnancy report using birth control, yet six in 10 U.S. pregnancies are unplanned. More than half of the women who terminate their pregnancies say their birth control method failed.

http://www.usc.edu/hsc/info/pr/hmm/98winter/birthcontrol.html

Oi. Da befinner vi oss i en gruppe som pøser ut penger på temmelig vaklevorne produkter. 90 % av utvalget som ønsket å forhindre graviditet brukte prevensjon, likevel finnes det tall som sier at seks av ti graviditeter er uønskede. Her er det duket for statistisk akrobatikk hvis man skal være litt kritisk, men at halvparten av kvinnene som begjærer svangerskapsbrudd rapporterer om sviktende prevensjonspreparater – Det er strengt tatt for mange.

Det er på tide å kaste alle disse idiotiske p-preparatene: p-stav, p-ring, p-pille, p- plaster og p-meg-i-rævva langt til sjøs og si disse innovative nissehuene et sannhetens ord: P står for Parkert. Slå av motoren. Tunggang er dumgang. I 2008 har vi sett at til og med Erykah Badu har gått digitalt. Vi vil se hva du har på lager mr. oppfinnermann.

Ja, da er det på plass med en liten introduksjon av digitale dubbeditter da. Du gleder deg, kan jeg tenke meg. Det jobbes nok hardt på forskerfronten, garantert. Nytteverdien er jo himmelhøy og av allkvinns interesse. Men vent et øyeblikk, hva er nå dette:

In fact, there seems to be less interest in developing new contraceptives because there is less money, and more liability, in bringing a contraceptive to market than for many disease-fighting drugs, says Mishell. This marks a sharp contrast to the atmosphere of the late sixties and early seventies, when Mishell played a leading role in the testing and development of The Pill and more than a dozen companies were heavily invested in new contraceptive technologies. Now, only a handful of companies invest in contraceptive research and the number of research grants has shrunk.

http://www.usc.edu/hsc/info/pr/hmm/98winter/birthcontrol.html

Sånn og forstå. Men fortvil ikke. Der disse preparatrytterne har feilet kommer teknokratene ridende på hvite hester. P-computere? Hellige ku. Jeg tror vi har en vinner:

Pearly!

Pearly - digital prevensjon
Pearly - digital prevensjon

«Pearly viser deg det viktigste: Grønt på sikre dager, rødt på fruktbare dager. Den teller dagene for deg, slik at du vet hvor du er i syklusen. Du kan bla tilbake 3 måneder for å se måleverdier og datoer for tidligere eggløsninger. Ved graviditet viser den rødt-gult-grønt samtidig ca 18 dager etter eggløsning. Den har ikke lys i displayet og må sendes inn for batteriskift ca hvert 2. år.»

Pris: 3490,-

Hæ???? Den har ikke lys i displayet, ikke lagringsplass til så mye som én slunken MP3 fil eller mulighet til å ha bilder av de nydelige ungene man allerede har skaffet seg som skjermsparer?? Og så skal man finne seg i å bla opp 3490,- cashere?? Kan noen gi meg et vitne til denne galskapen? Designmessige utgifter ser ikke ut til å skutt mot himmelen. Den ser ut som omtrent 100 andre digitale dubbetitter som tjener ufortrødent sine formål på ærlig og prismessig akseptabelt vis. Teknisk prestasjon? Jeg har ikke kompetansen til å vurdere nivået her, men sjansen er stor for at jeg oppskatter muligheten til å drikke nytappet sprudlene øl fra iPhonens vidunderlige illusjon før denne kneipen av et brød appelerer til meg. Pearly! Du ser ikke ut! Du er som en middelmådig skritteller og se hva de charger for porcheversjonen av en sånn:

Skritteller med pulsmåler
Skritteller med pulsmåler

Flott skritteller med pulsmåler

Mål din egen puls når du er ute å går.

Funksjoner:
# Pulsemåler 40-240 slag pr minutt
# Måler distanse i km/mile
# Kalori teller
# Skritteller 0-99999 skritt
# Justerbar skrittlenge (30cm – 200cm)
# Still inn din egen vekt for nøyaktig bereging av kalori (30kg – 150kg)
# Mål 70 x 52,5 x 32,8mm
# Bruksanvisning medfølger
# Vekt 43g

Pris: 199,-
Dersom jeg skulle bla opp 3490,- for Pearly trenger den å pimpes til det ugjenkjennelige.

For eksempel:

29. mars 2009. Rødt lys! (Du er fruktbar)

Pearlys tips for dagen: Unge lovende frøken kvinnekonge, ikke i dag, ikke se på ham engang. Ta bilnøklene, fortell din mann at du er tilbake om tre til fire dager og at du kommer til å crashe hos en venninne. Forresten, det er salg på Tronsmo og på XXL får du nå yogamatte og treningsbukse til en ekstremt lav pris. Dine farger. (Husk stillingen Viparita Karani passer dårlig midt i syklusen) Hei, jeg glemte nesten, Tina har gjestelisteplass på ‘Egyptian Lover’ på Rå og dette er også en fin mulighet til å få med deg den utstillingen på Fredssenteret som du har hatt lyst til å se så lenge. Bella, enjoy!

Eventuelt:

29. mars 2009. Rødt lys! (Du er fruktbar)

Pearlys tips for dagen: Det er ingenting som heter å bare ta en øl. Bli hjemme. Se en film. En smart en.

29. mars 2009. Rødt lys! (Du er fruktbar)

Pearlys tips for dagen: Øyyyh!! Hold fingrene av fatet og trekk til deg de lange blikkene du sender naboen. Get a grip, girl. (Kald øl i kjøleskapet ;-)) O:

Reklamer

8 kommentarer om “Prevensjon

 1. Mistenker at denne hadde virket mot sin hensikt. Litt som om noen forteller meg at jeg ikke har lov til å spise sjokolade, i et øyeblikk jeg for en gangs skyld ikke allerede tenkte på sjokolade…

 2. Pimp min prevensjon!!!
  Dette er altså så utrolig diskriminerende – er det dette som skal være gadgets og dingsebomser for jenter? Ingen iPhone-standard her skjønner jeg. Ingen morsomme tilleggsfunksjoner, stemmeaktivering, blinkende lys eller kunstig intelligens eller NOE morro (som du uansett aldri kommer til å skjønne noe av, men som man kan skryte litt av på byen. Eller kanskje ikke prevensjonscomputere er noe stas å ta med på byen? Ikke det unner de oss en gang! Faens swchwin)

  Jaja, pimpe-forslag:
  Pearly kunne kanskje spelt litt stemningsfull musikk til de grønne dagene? Kommet med komplimenter? Eller kommet med sjokoladesmak eller noe?

 3. For å si det sånn: Jeg kjøper ikke P-Computeren før det er stas å ta den med på byen.

  Og den skal være customized. «Heeei!! Hvorfor er det dødningshoder, diamanter og helo Kitty effekter på denne P-Computeren?? Denne er ikke min, hvem er det som kødder nå? Se meg i øya!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s