Bahamadia


Fra Kvinnekongens skattekammer
Fra Kvinnekongens skattekammer

Det kribler litt i magen. Onsdag bringer god stemning. Det er kvinnekongenes dag på Blå. Ingen tvil. Roxanne Shanté og Bahamadia skal kaste glans over hip hopens storhetstid, da det fortsatt var goodshit som sto sentrum av scena. (Stort sett. Dersom en har lov til å værra litt retroromantisk en ellers ganske grå dag i september.)

Ikke nok at denne rollebesetningen gjør det litt ekstra stas å være kvinne med øl i handa, nikkende til en drivende dyktig kvinnelig DJ. Men pengene, de går til Care Norge, kvinnerettet bistand i Afrika!

Roxanne har allerede fått en laang utgreiing og hyllest. Turen er kommet til Bahamadia. Rå stemme, syk flow, jæskla laid back. Der Roxanne fremtrer som en rasende og hissig pitbul, fremtrer Bahamadia som en slags avventende løvinne. Litt passive aggressive. Tilsynelatende sløv, men misser aldri en beat likevel, liksom.

Hun har med seg to rapperinner som er helt fantastiske. Mecca Star kommer inn etter Bahamadia. Hun høres ut som knyttnever mot punchingbags. Også puster hun inn som om hun har blod i lungene. Jeg tror kanskje hun har blod i lungene. Og nummer tre er K-Swift, ukjent for meg. Alle tre er fra Philly og er venner med alle de fra Philly, typ. The Roots, Premier, Gangstarr osv. Bahamadia ♥ har holdt det gående siden 1996, da hun slapp albumet Kollage og er fortsatt en viktig mentor for hip hop hoder.

wikipedia.org/wiki/Bahamadia

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s