Patra


Patra og hennes kvinnelige dancehallqueenkolleger, er kvinnekonger ut i fra tre årsaker:

Den første årsaken er at disse jentene forfekter en ‘bare prøv deg’ mentalitet som vi nord-europeerinner har godt av å bli litt utfordret på. Er ikke vi nordkvinner ofte litt vel ‘diplomatiske’ og unnvikende? Det er i såfall ikke helt i tråd med vårt selvbilde som mest frigjorte og likestilte i verden. Patra og hennes like lusker ikke rundt grøten.

Den andre årsaken er at selv om disse jentene er harde som stein legger de aldri bånd på sin seksualitet. Den flaunt’es med høy grad av teknikk og finesse.

Og sist, men ikke minst: Disse dancehallkvinnsa er Lyn Collins ektefødte døtre. De viderefører 70-tallets rett i fleisen seksualitet og er derfor bærere av en viktig kvinnekulturarv som Konga oppskatter og vurderer som ekstremt verdifullt.

Lyn Collins, the female preacher, er tidligere presentert og knyttet opp til en womens lib retorikk som særlig tilhørte ressurssterke unge urbane afro-amerikanske kvinner på 70-tallet. Jeg presenterte teksten til hennes låt ‘Think (About it)’. Denne låta, eller rettere sagt breakbeaten på denne låta, dumpet vi borti igjen da Jean Grae ble hyllet og representert med låta ‘Take me’. Denne gangen er det Queen Patra som har hostet opp klassikeren. Men vent! Et lite sekund! Hun har jammen tryllet frem den høyt ærede Lyn Collin i egen majestetiske person. Sjekk her:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s