Aretha Franklin


Litt mer soulclapping: Hva gjør en kvinnekonge når en god venn og kollega klemmer til med en megahit som handler om å sette kvinnen på plass? I 1965 mente Otis Redding med høylytt og streng stemme at hans kvinne hadde alt hun trengte. Det eneste han ba om var litt respekt når han kom hjem etter endt dag.

Det er bare en ting å gjøre da. Du mekker en megahit selv vel og klinker til med å fortelle akkurat hvor skapet skal stå! Slik Aretha Franklin gjorde i 1967.

Otis selv skal visstnok ha kastet inn håndkle og innrømmet at Aretha hevet låta til nye høyder.

Les mer om låta ‘Respect’ her.

Reklamer

3 kommentarer om “Aretha Franklin

  1. jeg har hørt masse på aretha i det siste. rockin’. digger de kvite menneskene som bare står i ro og stirrer på slutten der og ser ut til å kjede seg mer enn studenter på tørre forelesninger. ærremuuuli?

  2. Sjukt! Har du hørt historien om Otis Reddingkonserten i Norge? Barry Matheson tok opp digert lån og satt Otis opp i Njårdhallen to kvelder. De solgte kun halvfull sal disse to kveldene og endte opp med en gjeld på 60 000 kroner i 1967. Det er samfunnstjeneste det! NRKs eksklusive opptak av konserten viser et publikum som holder hardt på rockefoten 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s