Thomas Beatie


Ta en liten kikk på den lille lykkelige vordende kjernefamilien som forvirrer alle med kreativ genderbending.

Nancy og Thomas Beatie fikk en liten jente for en måneds tid siden. Thomas bar barnet fram og Nancy skal amme det. Å kunne bære fram et barn er en kvinnelig egenskap. Thomas har fortsatt muligheten til dette fordi han enda ikke har operert bort eggstokker og livmor. Faktisk har han ventet med resterende kjønnsoperasjoner i den hensikt at han har ønsket seg et barn. Best of two worlds.

Noen feminister har stilt spørsmålet om det er kvinners umiddelbare nærhet til gjenskapelse (graviditet og unnfangelse) som er årsaken til at mistenksomhet og kvinnehat gjennomsyrer samfunnsorganisasjoner de fleste steder i verden. Er det menns følelse av essensiel eksludering fra det å kunne produsere et barn som har ført til et gjennomtrengende behov for altomgripende religioner? Religioner som nører opp om det mannlige som den skapende kraft? Disse mannsfokuserte religionene utpekes så for å ha dannet basisen for moderne samfunn slik de framstår som patriarkalske og kvinnediskriminerende i dag.

I samme åndedrag har feminister pekt på at disse patriarkalske samfunnene legger mye ressurser i å oppnå kontroll over skaperkraften. Dette gir utslag i at de patriarkalske samfunnststrukturene legger ulike bånd på kvinnen og hennes muligheter i samfunnet generelt. Men mye ressurser legges også i forskning på å bære fram barn uten kvinners tjenester. På for eksempel muligheten for at en gris kan bære fram et menneskebarn. (French 91) Kloning er et annet eksempel på å nærme seg kontroll over mennesklig gjenskaping.

Det å kunne bære fram et barn, barneskaping, er både en byrde og et privilegium. Tidligere ble barneskaping også sett på som en kvinnelig plikt. Det er interessant at før kvinner fremmet barneskaping som et privilegium, så fremmet kvinner hardt ideen om at graviditet og unnfangelse er en byrde. En byrde som var lagt på kvinners skuldre. Kvinner kjempet hardnakket for muligheten til en framtid som ikke innebar barneskaping. Man satset altså ikke først og fremst på å kjempe for at barneskaping kunne kombineres med alle slags andre samfunnsmessige selvrealiserende valg. Første prioritet var altså å kjempe for friheten fra barneskaping. Dette, etter å selv ha fått to barn alene, virker snodig for meg. Det er som om kvinner har valgt å holde det hemmelig for menn at dette med graviditet og unnfangelse på tross av alle negative bivirkninger er: «One hell of a ride!»! Men dersom vi gir slipp på denne hemmeligheten og ytrer dette, da blir menn enda sintere og vi vil miste enda flere privilegier?

Er det så urettferdig om kvinner gjør det bedre i utdannelsen, gjør det bedre i karrierelivet enn menn, nyter godt av kjernefamiliens fall, det blir flere kvinner enn menn i styrerommen, tar igjen menn på lønnsstatistikken og likevel velger å skape et barn i ny og ne?

I såfall hylles Thomas Beatie for å gå foran som et godt eksempel for mannfolket. Jeg er klar over at ikke menn som ikke har vært kvinner før har mulighet til dette. Men den dagen kommer. Og når den gjør det, da har mannfolket sikkert lang presedens av transer som har lagt veien klar på alle måter.

Gratulerer Thomas og Nancy Beatie – for en nydelig datter! Se bildestrøm med kommentarer fra fødsel og rollefordeling i den spesielle kjernefamilien her: The Beaties

Les mer om Thomas Beatie her.

Reklamer

2 kommentarer om “Thomas Beatie

  1. Ehm.. Du vet at skaping betyr «å lage no ut av ingenting»? Ingen mennesker kan skape et barn, det blir laget et barn. Barnet blir til av noe som allerede er der: En eggcelle og en sædcelle.

  2. Da må jeg innrømmer at jeg bruker en uautorisert form for «å skape» og kommer antakelig til å fortsette med det.

    Ikke faen om bare Gud (som ikke finnes) skal få lov til å skape.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s